HOŞGELDİNİZ

TÜRKİYENİN EN İYİ FORUM SİTESİ

VE TÜRKİYENİN TEK VÜRÜSSÜZ FORUM SİTESİ


O ZAMAN NE DURUYOSUN ÜYE OLSANA

Join the forum, it's quick and easy

HOŞGELDİNİZ

TÜRKİYENİN EN İYİ FORUM SİTESİ

VE TÜRKİYENİN TEK VÜRÜSSÜZ FORUM SİTESİ


O ZAMAN NE DURUYOSUN ÜYE OLSANA

HOŞGELDİNİZ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERŞEYİN BULUNNACAĞI VE SORULARINIZ ÇÖZÜMLENECEĞİ YER

En son konular

» 3. moderetörlük yarışması
bolu kebabı EmptyCuma Eyl. 03, 2010 8:59 am tarafından Admin

» msn 7.5 indir
bolu kebabı EmptyPerş. Ağus. 27, 2009 1:09 pm tarafından Admin

» domatesli patlıcan kayığı
bolu kebabı EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:22 pm tarafından Admin

» çatal çorba
bolu kebabı EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:17 pm tarafından Admin

» zeytin yaağlı patates sarma
bolu kebabı EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:16 pm tarafından Admin

» zeytin yağlı imam bayıldı.
bolu kebabı EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:14 pm tarafından Admin

» bolu kebabı
bolu kebabı EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:12 pm tarafından Admin

» microsoft 2007 indir
bolu kebabı EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:10 pm tarafından Admin

» formattan sonra yüklenmesi gereken programlar isteyen yükleyebilir
bolu kebabı EmptySalı Ağus. 18, 2009 10:14 am tarafından Admin

Tarıyıcı


    bolu kebabı

    Admin
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 106
    Kayıt tarihi : 28/05/09
    Yaş : 33

    bolu kebabı Empty bolu kebabı

    Mesaj  Admin Perş. Ağus. 20, 2009 2:12 pm

    Malzemeler
    Tarif Defterime ekle Tarifle İlgili Yorum Yap Mutfak
    Zorluk 2
    Süre 50 dk.
    Kaç Kişilik 4
    Yöntem

    4 Adet palıcan
    400 gr kuşbaşı doğranmış et
    2 Adet soğan
    250 gr mantar
    2 Adet domates
    Yarım çorba kaşığı salça
    1 Su bardağı et suyu veya su
    Sıvıyağ
    Tuz, karabiber
    Süslemek için :
    Domates ve dolmalık biber dilimleri





    Hazırlanışı
    Patlıcanların ortasını uzunlamasına kesin ve tuz serpin.
    Yarım saat sonra yıkayıp, kurulayın ve arkalı önlü kızartın.
    Kestiğiniz patlıcanların ortasını açın.
    İç kısmını bıçakla hafifçe keserek çıkarın ve küçük doğrayıp bekletin.
    Diğer yandan, etleri bir tencereye alın.
    Etler suyunu çekine dek kavurun.
    Suyunu çekince içine yarım su bardağı sıvıyağı ve doğranmış soğanı ekleyin.
    3-4 dakika daha kavurup rendelenmiş domatesleri ve doğranmış patlıcan içlerini ekleyin.
    2 dakika daha kavurup, etlerin üzerini iki parmak aşacak kadar sıcak su ekleyin.
    Tuzunu ve karabiberini ayarlayarak etler yumuşayana dek pişirin.
    Mantarları boyuna dilimleyip limonlu suda haşlayın.
    Ateşten alıp, delikli kepçe ile çıkararak etlere ilave edin.
    Hazırladığınız etli karışımı ortasını oyduğunuz patlıcanların içine doldurun.
    Et suyuna salçayı ekleyip ezerek tepsiye boşaltın.
    Patlıcanları yayvan bir tencerede pişirin.
    Domates ve dolmalık biber dilimleri ile süsleyerek servis yapın

      Forum Saati Ptsi Nis. 29, 2024 4:13 pm