HOŞGELDİNİZ

TÜRKİYENİN EN İYİ FORUM SİTESİ

VE TÜRKİYENİN TEK VÜRÜSSÜZ FORUM SİTESİ


O ZAMAN NE DURUYOSUN ÜYE OLSANA

Join the forum, it's quick and easy

HOŞGELDİNİZ

TÜRKİYENİN EN İYİ FORUM SİTESİ

VE TÜRKİYENİN TEK VÜRÜSSÜZ FORUM SİTESİ


O ZAMAN NE DURUYOSUN ÜYE OLSANA

HOŞGELDİNİZ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

HERŞEYİN BULUNNACAĞI VE SORULARINIZ ÇÖZÜMLENECEĞİ YER

En son konular

» 3. moderetörlük yarışması
zeytin yağlı imam bayıldı. EmptyCuma Eyl. 03, 2010 8:59 am tarafından Admin

» msn 7.5 indir
zeytin yağlı imam bayıldı. EmptyPerş. Ağus. 27, 2009 1:09 pm tarafından Admin

» domatesli patlıcan kayığı
zeytin yağlı imam bayıldı. EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:22 pm tarafından Admin

» çatal çorba
zeytin yağlı imam bayıldı. EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:17 pm tarafından Admin

» zeytin yaağlı patates sarma
zeytin yağlı imam bayıldı. EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:16 pm tarafından Admin

» zeytin yağlı imam bayıldı.
zeytin yağlı imam bayıldı. EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:14 pm tarafından Admin

» bolu kebabı
zeytin yağlı imam bayıldı. EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:12 pm tarafından Admin

» microsoft 2007 indir
zeytin yağlı imam bayıldı. EmptyPerş. Ağus. 20, 2009 2:10 pm tarafından Admin

» formattan sonra yüklenmesi gereken programlar isteyen yükleyebilir
zeytin yağlı imam bayıldı. EmptySalı Ağus. 18, 2009 10:14 am tarafından Admin

Tarıyıcı


    zeytin yağlı imam bayıldı.

    Admin
    Admin
    Admin


    Mesaj Sayısı : 106
    Kayıt tarihi : 28/05/09
    Yaş : 33

    zeytin yağlı imam bayıldı. Empty zeytin yağlı imam bayıldı.

    Mesaj  Admin Perş. Ağus. 20, 2009 2:14 pm

    Malzemeler
    Tarif Defterime ekle Tarifle İlgili Yorum Yap Mutfak
    Zorluk 3
    Süre 50 dk.
    Kaç Kişilik 6
    Yöntem

    6 Adet orta boy patlıcan
    8 Adet orta boy kuru soğan
    3 Adet orta boy domates
    6 adet sivri biber
    1 Su bardağı sıvı yağ
    8-10 diş sarmısak
    1 Demet maydanoz
    Kızartmak için sıvı yağ
    Yeterince tuz ve toz şaker
    NOT: Patlıcanları közleyerek de yapabilirsiniz.
    Arzuya göre kıymada koyabilirsiniz.





    Hazırlanışı
    Patlıcanları alaca soyduktan sonra uzunlamasına yarıp tuzlu suda 20 dakika kadar bekletelim.
    Piyazlık kıydığımız soğanları tencerede 1 su bardağı sıvı yağ ile birlikte orta ısılı ateşte pişirmeye başlayalım.
    Sarımsakları ince ince kıyıp kavurduğumuz soğana ilave edelim.
    Kuru soğanlar yumuşayınca kabuğunu soyup ufak ufak doğradığımız domatesleri ve tuzu ekleyerek kavurmaya devam edelim.
    Domatesler eriyince 1-2 bardak su ve ince kıyılmış maydanozu da ilave edip hepsinin iyice pişmesini sağlayalım.
    Soğanlar pişince delikli bir süzgece koyup suyunu süzelim.
    Patlıcanların suyunu süzüp sıktıktan sonra bol kızgın yağda pembeleşinceye kadar kızartalım.
    Fırın tepsisine yarık kısmı üste gelecek şekilde dizelim.
    Bir tatlı kaşığı yardımıyla yardığımız yerden genişleterek açalım, içine bir fiske tuz, bir fiske toz şeker serptikten sonra suyunu süzdüğümüz soğanları patlıcanların içine dolduralım.
    Kaşığın tersiyle üstlerini düzleyip üstüne 1/2 dilim domates ve 1 adet sivri biber koyalım.
    Süzdüğümüz suyu da patlıcanların üstüne dökelim.
    Önceden ısıtılmış fırında domates ve biberler renk alıncaya kadar pişirelim.
    Soğuduktan sonra servis yaplalım.

      Forum Saati Ptsi Nis. 29, 2024 10:17 am